3 til 6 måneder efter at barnet er begyndt i institutionen, holder personalet en samtale med forældrene, for at følge op på barnets indkøring, daglige trivsel og udvikling. Vi forventer, at I som forældre ligeledes giver udtryk for, hvordan I har oplevet den første tid hos os. Efterfølgende vil I blive tilbudt en årlig forældresamtale.
En forudsætning for et godt forældresamarbejde er tillid og dialog! Vi forventer, at I kommer til os med evt. bekymringer, undren eller generelle spørgsmål, som vedrører jeres barn. Har I brug for en længere og dybere snak med personalet, så få aftalt en tid, så både I og personalet har mulighed for at sidde i ro og fred og få talt sammen. Der vil være ting, I ikke kan snakke med personalet om i garderoben, da personalet i så fald, vil kunne komme til at overskride tavshedspligten.
Vi forventer, at I henvender jer til stuepersonalet, hvis der skulle opstå problemer, I føler skal drøftes. Kan problemet ikke løses sammen med stuens personale, kan I henvende jer til lederen. Er der stadig uoverensstemmelser, kan I til sidst henvende jer til institutionens bestyrelse.
Vi har, som ansat i en daginstitution, tavshedspligt samt underretningspligt.
Tavshedspligt: Når man bliver ansat i en daginstitution, skriver man under på ikke at videregive fortrolige oplysninger.
Underretningspligt: Vi har pligt til at underrette kommunen, såfremt vi er bekymrede for barn/familie, eller får kendskab til forhold, der giver en formodning om, at et barn eller en ung under 18 år har behov for særlig støtte.